Huden i ansiktet har ett mycket tätt nätverk av pulsådror, vener och fina blodkärl, så kallade kapillärer. Med åldrandet och beroende på ärftliga faktorer, väder, vind och solexponering kan vissa av dessa fina kärl brista och resultera i ytliga blodkärl i bland annat ansiktet.

Med Skinrejuvenation, baserad på IPL-teknik kan vi idag behandla dessa ytliga blodkärl både skonsamt och effektivt, utan att slipa eller skada huden.

Hur går behandlingen till?
Munstycket med ljusprismat hålls emot det område som skall behandlas. En kraftig ljuspuls skickas ut mot kärlen. Den plötsliga värmeökningen leder till att kärlen och kärlväggarna koagulerar och kollapsar.

Gör det ont?
Eftersom en uppvärmning sker i kärlen, så hettar det till i huden. Efteråt behandlar vi området med biostimulerande laser för att mildra rodnaden av IPL behandlingen.

När ser jag resultat?
Som regel tar det någon månad innan man ser att kärlen har försvunnit, och under tiden kan det bli en rodnad eller gulbrun strimma längs kärlet. Ibland kan det bli ett litet blåmärke som snart försvinner. Oftast syns det nästan inget efter behandlingen, men det betyder inte att effekten uteblir.

Detta är viktigt:

  • Du får inte ha solat på minst 4 veckor innan en behandling.
  • Du får mest ut av din behandling om du är så blek som möjligt.
  • Tänk på att skydda det behandlade området med hög solskyddsfaktor (30-40) efter din behandling om du ska vistas i solen.